Reitti

Reitti on 5000m (5K) pitkä. Reitti on tarkasti mitattu virallisella mittavälineistöllä. Tapahtuma järjestetään paikassa: Lahden satama, Vesijärven Satama, Satamakatu, 15140 Lahti. Reitti kulkee kokonaan asfalttia pohjalla. Reitti voi olla mutainen, vetinen, lehtien peittämä, luminen, sohjoinen tai muuten heikossa kunnossa. Mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoisia on reitin varrella tai paikat on erikseen merkitty.

Muistakaa, että tapahtuma järjestetään yleisillä teillä ja poluilla. Jotta tapahtumat voivat jatkossakin toimia, muistakaa antaa tietä muille ihmisille puistoissa. Se ei vaikuta aikaasi eikä estä saamasta ennätystäsi, mutta varmistaa kaikkien voivan jatkossakin nauttia tapahtumasta.

Kävele, lenkkeile, pyöräile tai käytä julkista liikennettä tapahtumaan osallistuessasi aina kun mahdollista. Jos joudut ajamaan, harkitse auton yhteiskäyttöä vähentääksesi ympäristövaikutuksiamme ja muita puiston käyttäjiä. Varo myös muita puiston käyttäjiä saapuessasi ja lähtiessäsi. Pysäköinti saattaa olla rajoitettua, joten yritä saapua ajoissa.

Reitin turvallisuus

Lahden satama parkrun on hauska, ilmainen, vapaaehtoisten järjestämä kaikkia hyödyttävä tapahtuma. Haluamme tapahtumien olevan kaikille turvallinen ja pyydämme kaikki huomioon seuraavat asiat:

 • Ota huomioon puisto ja sen muut käyttäjät.
 • Alle 11-vuotiaiden lasten tulee olla vanhempien (käden ulottuvilla) koko lenkin ajan ja olla vanhemman, huoltajan tai vanhemman valitseman sopivan aikuisen seurassa.
 • Saavuthan paikalle jalkaisin, polkimella tai julkisilla kulkuneuvoilla, jos voit – ponnistelusi auttaa vähentämään vaikutustamme puistoon ja planeettaan.
 • Harkitse vapaaehtoistyötä auttamaan satunnaisesti - tämä tapahtuma selviää vain anteliaisuudestasi - käy vapaaehtoissivullamme saadaksesi lisätietoja.
 • Olethan varovainen teiden, katujen ja pysäköintialueiden lähellä – jotkut ajoneuvot menevät erittäin nopeasti. Älkää kerääntykö autojen luokse ja varokaa erityisesti jos teillä on lapsia. Jos saavut autolla tapahtumaan, aja varovasti vaikka olisit myöhässä!
 • Ole varovainen epätasaisilla alustoilla - on se ruohoa tai asvalttia. Varo pyöräilijöitä, muita osallistujia, kävelijöitä, lapsia, koiria, luontokappaleita, kulkuneuvoja, tietöitä, pudonneita oksia, betoniporsaita, merkkejä tai muita esteitä reitin varrella.
 • Varmista, että olet siinä kunnossa että pystyt kävelemään, hölkkäämään tai juoksemaan 5km (3,1 mailia).
 • Jos näet osallistujan, jolla on ongelmia, pysähdy auttamaan ja kutsua apua mahdollisimman pian.
 • Jos olet katsomassa, älä mene juoksijoiden reitille ja huolehdi mahdollisista mukanasi olevista lapsista ja koirista.
 • Ei saa juosta lastenvaunun ja koiran kanssa samanaikaisesti.
 • Lymen tauti on bakteeri-infektio, jonka tartunnan saaneet punkit levittävät ihmisiin. Harkitse itsesi suojelemista käyttämällä karkotteita parkrun -tapahtumissa ruoho- tai metsäalueilla. Katso lisätietoja osoitteesta lymediseaseuk.com.
 • Olet tervetullut osallistumaan yksi koira rinnallasi, aina käden ulottuvilla, lyhyellä, kädessä pidettävällä, ei-pidennyksellä. Katso myös tämä tukisivuston merkintä saadaksesi lisätietoja osallistumisesta koirien kanssa.
 • pakrun osallistujat voivat ottaa mukaan myös lastenvaunut, mutta tarkkaile ympärillesi ja aloita omaan tahtiisi sopivalta paikalta.

Toivottavasti näiden tietojen avulla Lahden satama parkrun on hauska ja turvallinen kaikille.

Ikäluokitus

Kaikki parkrun tapahtumat käyttävät Ikäluokitusta, joka auttaa osallistujia vertaamaan omaa suoritusta muiden tuloksiin.

Ikäluokitus vertaa sinun aikaasi oman sukupuolen ja ikäryhmäsi maailmanennätysaikaan ja tuottaa luvun (prosentti). Tämän luvun avulla voit verrata omaa tulostasi muiden tuloksiin vaikka he olisivat eri ikäisiä tai vastakkaista sukupuolta - mitä korkeampi prosenttiluku, sitä parempi tulos. Lukuja voidaan verrata myös eri juoksumatkoihin - voit esimerkiksi verrata 5km aikaa maraton aikaan.

Lisätiedot löytyvät Tuki sivustolta.

Reittikartta

Reitin kuvaus / Course Description

Aluksi juostaan kierros Pikku-Vesijärven ympäri (vastapäivään), minkä jälkeen seurataan Vesijärven rantabulevardia Ankkurinrannan uimarannalle ja takaisin. Lopuksi juostaan vielä toinen kierros Pikku-Vesijärven ympäri (vastapäivään).

One lap around Pikku-Vesijärvi (anti-clockwise), out and back along Rantabulevardi to Ankkurinranta Beach and one lap around Pikku-Vesijärvi (anti-clockwise). Finish close to the start line.

Palvelut / Facilities

Lähtö- ja maalialueen läheisyydessä, Kahvila Karirannan vieressä sijaitsevat vessat sekä pieni leikkialue. Kesäisin on uintimahdollisuus Ankkurinrannan uimarannalla; tällöin myös uimarannan vessat ovat auki.

Toilets near the start and finish area (next to Kahvila Kariranta) in the harbour. During summer months toilets are also available near Ankkurinranta Beach. Small play area next to Kahvila Kariranta. Swimming possible in Ankkurinranta beach.

Tapahtuman aloituspiste / Location of start

LAHTI-kirjaimet Kahvila Karirannan lähellä.

The event starts at the LAHTI sign (wooden letters) near Kahvila Kariranta.

Saapuminen joukkoliikenteellä / Getting there by public transport

LSL:n bussit 3 ja 13 kulkevat rautatieasemalta ja pysähtyvät sataman lähellä (Satama-pysäkki).
Lahden rautatieasemalta on noin 2.5 km Lahden satamaan ja Parkrunin lähtöalueelle.

Buses no 3 and 13 by LSL stop near the harbour (stop Satama). Both buses also stop at the train station.
The nearest train station is Lahti, appr. 2.5 km from the start.

Paikalle saapuminen jalkaisin / Getting there on foot

N/A

Paikalle pääseminen teitä pitkin / Getting there by road

Autolla saapuessa kannattaa seurata Sibeliustalon opasteita.
Navigaattoria käytettäessä osoite on Kahvila Kariranta (Satamakatu 9, 15140 Lahti) tai Sibeliustalo (Ankkurikatu 7, 15140 Lahti).

Viikonloppuisin ilmainen pysäköinti satamassa (Satamakatu, n. 400 m lähtöalueelta) tai Pikku-Vesijärven puiston pysäköintialueella (sisäänajo Jalkarannantien ja Kariniemenkadun välisestä liikenneympyrästä, parkkipaikalta n. 500 m lähtöpaikalle).

If arriving by car, follow the signs for Sibeliustalo.
For SATNAV, use the address of Kahvila Kariranta (Satamakatu 9, 15140 Lahti) or Sibeliustalo (Ankkurikatu 7, 15140 Lahti).

Free parking in Lahti Harbour (Satamakatu; appr. 400 meters from the start) or Pikku-Vesijärvi park (access from roundabout between Jalkarannantie and Kariniemenkatu; appr. 500 meters from the start).

Tapahtuman jälkeinen kahvittelu / Post Run Coffee

Joka viikko nautimme parkrunin jälkeiset kahvit paikassa: Kahvila Kariranta - tule mukaan!

Every week we grab a post-parkrun coffee: Kahvila Kariranta. Please come and join us!