Vapaaehtoisena parkrunissa

parkrun tapahtumat tapahtuu viikottain ja jokainen on tervetullut toimimaan vapaaehtoisena, olisi todella upeaa jos haluat tulla mukaan vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoistehtävissä on monia mahdollisuuksia olla uusissa rooleissa ja käyttää tietoja ja taitoja opettelemaan uusia tehtäviä, viettää aikaa ystävien, tuttavien ja perheen kanssa ja olla mukana parkrun yhteisössä

Et tarvitse mitään kokemusta toimiaksesi vapaaehtoisena parkrunissa tai junion parkrun tapahtumista. Tehtäviä on laidasta laitaan ja joitakin voi tehdä kävelyn tai juoksun ohessa.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi yksin tai muiden kanssa ja tapahtumassa on aina henkilöitä, joilta voit kysyä neuvoja ja lisätietoja.

Jokainen vapaaehtoistehtävä tuo sinua lähemmäksi virallisia parkrun virstanpylväitä, joita tulee kun olet toiminut vapaaehtoisena 10 (alle 18-vuotiaat), 25, 50, 100, 250 tai 500 kertaa.

Miten pääsen mukaan

Tulevaisuudessa: Jos tiedät etukäteen, että voit toimia vapaaehtoisena (seuraavana tai tulevana viikonloppuna) lähetä sähköpostia lahdensatama@parkrun.com ja otamme yhteyttä - haluamme kuulla sinusta! Liitä viestiin koko nimesi ja jos sinulla on tiedossa, niin liitä tiedot parkrun ID:si, joka löytyy viivakoodistasi.

Tapahtumapäivänä: Jos et ole varma viikonlopun suunnitelmista tai et halua sitoutua etukäteen, niin tule vain paikalle ja juttele muiden vapaaehtoisten kanssa - koskaan ei ole liikaa vapaaehtoisia!

Haluat toimia säännöllisesti vapaaehtoisena? Voit tilata vapaaehtoissähköpostit parkrun profiilisi kautta täältä.

Rekisteröidy: Jos et ole vielä rekisteröitynyt parkruniin, niin rekisteröidy täällä, voit tämän jälkeen seurata edistymistä parkrunissa kohti virallisia virstanpylväitä. Sinun ei tarvitse erikseen rekisteröityä toimiaksesi vapaaehtoisena.

Näet tulevat vapaaehtoislistat täältä. Jos vapaaehtoislista näyttää täydeltä, niin jokaiselle löytyy aina tehtävää, ota yhteyttä!

Mitä voin tehdä tapahtumassa?

Jokaiselle löytyy aina tekemistä parkrunissa, voit olla mukana merkitsemässä reittiä, skannaamassa viivakoodeja maalissa tai varmistamassa osallistujen turvallisuutta reitin varrella. Löydät listan eri vapaaehtoistehtävistä täältä. Emme koskaan pyydä keneltäkään tekemään jotain sellaista mitä he eivät halua tehdä ja jos haluat jonkun tietyn vapaaehtoistehtävän, niin ilmoita siitä meille ja katsotaan mitä voimme tehdä asialle.

Tapahtumapäivänä saat aina tukea muilta vapaaehtoisilta. Jos sinulla vapaaehtoistehtävissä tulee mitä tahansa kysymyksiä, kommentteja tai huomioita, niin ota yhteyttä tapahtumavastaavaan tai tapahtuman jälkeen ota yhteyttä osoitteessa support.parkrun.com.

Toivoittavasti olemme onnistuneet vastaamaan kysymyksiisi, mutta jos on vielä lisää kysymyksiä, niin käy katsomassa usein kysyttyjä kysymyksiä tämän sivun lopussa tämän sivun lopussa.

UKK

Pitääkö minun ensin osallistua parkruniin tai junior parkruniin ennen kuin toimin vapaaehtoisena?
Ei, sinun ei tarvitse olla parkrun tai junior parkrun -tapahtumassa aiemmin. Toivotamme aina uudet ihmiset tervetulleiksi!

Kuinka vanha minun pitää olla voidakseni toimia vapaaehtoisena?
Voit olla minkä ikäinen tahansa, mutta alle 18-vuotiaiden tulee olla aikuisen läheisyydessä.

Voiko ottaa lapset mukaan vapaaehtoistehtäviin?
Kyllä, perheet ovat tervetulleita vapaaehtoistyöhön parkrunissa ja junior parkrunissa. Roolit on suunniteltu yksinkertaisiksi ja tehtävät sopivat lapsille. Voit jopa tehdä vapaaehtoistyötä yhdessä perheenä.

Voinko ottaa koiran mukaan vapaaehtoistehtäviin?
Kyllä, voit tehdä monia rooleja koiran kanssa, kunhan noudatat koiria koskevaa käytäntöämme (lyhyt, kädessä pidettävä, ei- jatkettava johto). Kaikki parkrunit eivät salli koiria tapahtumaan, joten tarkistathan, kun lähetät sähköpostia. Koirat eivät ole sallittuja junior parkrun -tapahtumissa.

Voinko toimia kaverin kanssa vapaaehtoisena?
Kyllä, kerro meille, että haluat vapaaehtoistyötä ystäväsi kanssa, niin löydämme sinulle parhaan roolin yhdessä.

Miten kauan aikaa vapaaehtoisena toimiminen vie?
Parkrun tai junior parkrun tapahtumissa ei ole aikarajaa, joten vapaaehtoistehtävän vaatima aika voi vaihdella viikosta toiseen. Vapaaehtoistoimen vaatima aika riippuu myös siitä mitä olet tekemässä - jotkut tehtävät vievät muutaman minuutin ja jotkut vievät pidempään. Joitakin tehtäviä voi myös tehdä samalla kun kävelet tai juokset. Voit olla paikalla niin kauan kuin haluat ja tulla kahville tapahtuman jälkeen.

Pitääkö minun sitoutua toimimaan tietty määrä päiviä vapaaehtoisena?
Ei, voit tehdä vapaaehtoistyötä niin usein tai vähän kuin haluat! Lähetä meille sähköpostia, kun haluat tehdä vapaaehtoistyötä, tai tule vain paikalle.

Onko minulla sama tehtävä joka viikko?
Ehdottomasti ei! Rakastamme ihmisten vapaaehtoistyötä erilaisissa tehtävissä. Jos sinulla on mieltymyksesi mihin rooliin haluaisit tehdä, kerro siitä meille.

Pitääkö minun olla juoksija tai pitääkö olla tietty kuntotaso, jotta voisin toimia vapaaehtoisena?
Ei, kaikki ovat tervetulleita. Ei vaadi kokemusta, taitoja tai tietoja. Autamme löytämään sinulle sopivan roolin.

Pitääkö minun tuoda/pitää päällä jotain erityistä?
Ei tarvitse, voit pukeutua ihan miten haluat. Sinulle annetaan turvaliivi, jota voit pitää vaatteidesi päällä. Sinun ei tarvitse ottaa mukaan mitään tarvikkeita, mutta jos olet skannaaja tai ajanottaja, niin sinulla tulee olla käytettävissä älypuhelin, jossa on asennettuna Virtual Volunteer appi. Löydät appin täältä.

Pitääkö minun olla rekisteröityneenä parkruniin?
Kyllä, rekisteröidy parkruniin ennen vapaaehtoistyötä täällä. Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen, jos olet jo rekisteröitynyt.

Pitääkö minun ottaa mukaan viivakoodini?
Ei, sinun ei tarvitse ottaa viivakoodia mukaan tapahtumaan. Jos toimit takimmaisena, parkwalkerina tai näkövammaisen avustajana ja haluat kirjata aikasi, ota viivakoodisi mukaan.