Reitti

Reitti on 5000m (5K) pitkä. Reitti on tarkasti mitattu virallisella mittavälineistöllä. Tapahtuma järjestetään paikassa: Pokkisenpuisto, Ojakatu 2, 90100 Oulu. Reitti kulkee sekoituksella sorapolkua ja asfalttia pohjalla. Reitti voi olla mutainen, vetinen, lehtien peittämä, luminen, sohjoinen tai muuten heikossa kunnossa. Mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoisia on reitin varrella tai paikat on erikseen merkitty.

Muistakaa, että tapahtuma järjestetään yleisillä teillä ja poluilla. Jotta tapahtumat voivat jatkossakin toimia, muistakaa antaa tietä muille ihmisille puistoissa. Se ei vaikuta aikaasi eikä estä saamasta ennätystäsi, mutta varmistaa kaikkien voivan jatkossakin nauttia tapahtumasta.

Kävele, lenkkeile, pyöräile tai käytä julkista liikennettä tapahtumaan osallistuessasi aina kun mahdollista. Jos joudut ajamaan, harkitse auton yhteiskäyttöä vähentääksesi ympäristövaikutuksiamme ja muita puiston käyttäjiä. Varo myös muita puiston käyttäjiä saapuessasi ja lähtiessäsi. Pysäköinti saattaa olla rajoitettua, joten yritä saapua ajoissa.

Reitin turvallisuus

Pokkinen parkrun on hauska, ilmainen, vapaaehtoisten järjestämä kaikkia hyödyttävä tapahtuma. Haluamme tapahtumien olevan kaikille turvallinen ja pyydämme kaikki huomioon seuraavat asiat:

 • Ota huomioon puisto ja sen muut käyttäjät.
 • Alle 11-vuotiaiden lasten tulee olla vanhempien (käden ulottuvilla) koko lenkin ajan ja olla vanhemman, huoltajan tai vanhemman valitseman sopivan aikuisen seurassa.
 • Saavuthan paikalle jalkaisin, polkimella tai julkisilla kulkuneuvoilla, jos voit – ponnistelusi auttaa vähentämään vaikutustamme puistoon ja planeettaan.
 • Harkitse vapaaehtoistyötä auttamaan satunnaisesti - tämä tapahtuma selviää vain anteliaisuudestasi - käy vapaaehtoissivullamme saadaksesi lisätietoja.
 • Olethan varovainen teiden, katujen ja pysäköintialueiden lähellä – jotkut ajoneuvot menevät erittäin nopeasti. Älkää kerääntykö autojen luokse ja varokaa erityisesti jos teillä on lapsia. Jos saavut autolla tapahtumaan, aja varovasti vaikka olisit myöhässä!
 • Ole varovainen epätasaisilla alustoilla - on se ruohoa tai asvalttia. Varo pyöräilijöitä, muita osallistujia, kävelijöitä, lapsia, koiria, luontokappaleita, kulkuneuvoja, tietöitä, pudonneita oksia, betoniporsaita, merkkejä tai muita esteitä reitin varrella.
 • Varmista, että olet siinä kunnossa että pystyt kävelemään, hölkkäämään tai juoksemaan 5km (3,1 mailia).
 • Jos näet osallistujan, jolla on ongelmia, pysähdy auttamaan ja kutsua apua mahdollisimman pian.
 • Jos olet katsomassa, älä mene juoksijoiden reitille ja huolehdi mahdollisista mukanasi olevista lapsista ja koirista.
 • Ei saa juosta lastenvaunun ja koiran kanssa samanaikaisesti.
 • Lymen tauti on bakteeri-infektio, jonka tartunnan saaneet punkit levittävät ihmisiin. Harkitse itsesi suojelemista käyttämällä karkotteita parkrun -tapahtumissa ruoho- tai metsäalueilla. Katso lisätietoja osoitteesta lymediseaseuk.com.
 • Olet tervetullut osallistumaan yksi koira rinnallasi, aina käden ulottuvilla, lyhyellä, kädessä pidettävällä, ei-pidennyksellä. Katso myös tämä tukisivuston merkintä saadaksesi lisätietoja osallistumisesta koirien kanssa.
 • pakrun osallistujat voivat ottaa mukaan myös lastenvaunut, mutta tarkkaile ympärillesi ja aloita omaan tahtiisi sopivalta paikalta.

Toivottavasti näiden tietojen avulla Pokkinen parkrun on hauska ja turvallinen kaikille.

Ikäluokitus

Kaikki parkrun tapahtumat käyttävät Ikäluokitusta, joka auttaa osallistujia vertaamaan omaa suoritusta muiden tuloksiin.

Ikäluokitus vertaa sinun aikaasi oman sukupuolen ja ikäryhmäsi maailmanennätysaikaan ja tuottaa luvun (prosentti). Tämän luvun avulla voit verrata omaa tulostasi muiden tuloksiin vaikka he olisivat eri ikäisiä tai vastakkaista sukupuolta - mitä korkeampi prosenttiluku, sitä parempi tulos. Lukuja voidaan verrata myös eri juoksumatkoihin - voit esimerkiksi verrata 5km aikaa maraton aikaan.

Lisätiedot löytyvät Tuki sivustolta.

Reittikartta

Reitin kuvaus / Course Description

Lähtö ja maali ovat Pokkisenpuistossa. Reitti on tasainen ja se kulkee asfaltin sekä hiekan päällä. Reitillä on 14 siltaa, josta yksi kulkee padon päällä.

The start and finish are at Pokkisenpuisto. The route is an out-and-back course with a small detour in the back part of Ainolanpuisto. The route is mostly flat and has a mixture of gravel and pavement. Participants will follow the “fish road”, crossing 13 bridges and 1 dam throughout the Oulu River delta.

Palvelut / Facilities

Puistossa on WC kesän aikana 600 m lähtöpaikasta.

The park has a WC open during summer months. It is 600m from the start line.

Tapahtuman aloituspiste / Location of start

Lähtöpaikka on Pokkisenpuistossa, Kalasääski ja lohi- patsaan vieressä.

The event starts in Pokkisenpuisto, close to the statue Kalasääski ja lohi.

Saapuminen joukkoliikenteellä / Getting there by public transport

Bussilla lähtöpaikkaan pääse helposti Franzenin ja Kuvernöörin bussipysäkeiltä. Käytä bussilinjoja 9K, 50, 51, 60 tai 63.

Bus stops Franzen and Kuvernööri are a walking distance from the start. Bus lines that use these stops are 9K, 50, 51, 60, 63.

Paikalle saapuminen jalkaisin / Getting there on foot

Oulun rautatieasema ja linja-autoasema ovat 800 m päässä lähtöpaikasta Asemakadun kautta.

Following Asemakatu, the start line is 800m away from Oulu train and bus stations.

Paikalle pääseminen teitä pitkin / Getting there by road

Poista valtatieltä 4:ltä Kainuuntie-/Saaristonkadulle lännen suuntaan. Aja Aleksanterinkatuun asti ja käänny oikealle. Ojakadun risteyksessä käänny vasemmalle. Sieltä löytyy parkkipaikat. Lähtöpaikkamme on oikealla. Ilmainen pysäköinti löytyy Ojakadulta ja Raatin venesatamalta (Raatintie 3).

From Highway 4 (E8), exit to Highway 22 (Kainuuntie/Saaristonkatu) towards West and follow straight until Aleksanterinkatu, then turn right and follow straight until Ojakatu. The start is located on the right side. Free street parking available at Ojakatu and Raatin venesatama (Raatintie 3).

Tapahtuman jälkeinen kahvittelu / Post Run Coffee

Joka viikko nautimme parkrunin jälkeiset kahvit paikassa: The Kauppahallin Kahvila in the Market Hall (Kauppatori, 90100 Oulu) - tule mukaan!

Every week we grab a post-parkrun coffee: The Kauppahallin Kahvila in the Market Hall (Kauppatori, 90100 Oulu). Please come and join us!