Tampere parkrun #19 – 17.2.2018

Talvinen pikkupakkanen teki reitistä nautittavan tänään lauantaiaamuna, kun 40 reipasta kävelijää ja juoksijaa lähti matkaan.

Teivo Cup oli houkutellut vauhdinpitäjiä kaupungin pohjoispuolelle, mutta hyvin mentiin parkrunissakin: nopeimman ajan kellotti Martin Briggs, joka juoksi Tampere parkrunin ensimmäistä kertaa. Kääntöpaikankin oli Martin löytänyt, vaikka tällä emme siellä ei ollutkaan vapaaehtoista.

Henkilökohtaisia ennätyksiä tuli myös useita: rattikelkkailijaryhmän ehdoton voittaja oli Aatos Koskinen, joka nautti silmin nähden isänsä Jonin vauhdinpidosta. Joni on aiemmin kunnostautunut juoksurattaiden kanssa, mutta nyt taisi tulla parkrunin epävirallinen rattikelkkaennätys. Kaupungille toive, että tiestä osan voisi jättää hiekoittamatta, niin kelkka kulkisi ensi kerralla kevyemmin.

Mukana oli tälläkin kertaa paljon juniorijuoksijoita, joista Alex Korhonen paransi viime kertaista ennätystään. Maaliin tullessa vauhti oli sitä luokkaa, että hetki piti huilata penkalla. Sitten olikin mukava koko perheen tulla kuvaan vapaaehtoisten kanssa.

Vilma ja Eemil Koskinen saivat nyt ensimmäiset rekisteröidyt tulokset, vaikka ovat aiemminkin parkruniin osallistuneet usein. Yleensä siellä juoksukärryjen kyydissä.

Ihanaa oli huomata, kuinka parkrun liikuttaa kokonaisia perheitä: Koskiset ja Tiilikat olivat mukana kolmen sukupolven voimalla.

Ilo oli myös huomata, että Café Sanna’s oli aivan täynnä iloisia juoksijoita tapahtuman jälkeen. Todella hienoa, että kahvi ja yhteisöllisyys nähdään tärkeänä osana tapahtumaa!

Parkrun tarjoaa myös mielenkiintoisia tilastoja. Tähän mennessä Tampere parkruniin on osallistunut 284 juoksijaa, jotka ovat tehneet yhteensä 826 parkrunia. Yhteensä juostujen kilometrien määrä on jo 4130 km. Ja kilometrien määrä sen kuin kasvaa.

Nähdään ensi viikolla!