Reitti

Reitti on 5000m (5K) pitkä. Reitti on tarkasti mitattu virallisella mittavälineistöllä. Tapahtuma järjestetään paikassa: Tokoinranta, Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki. Reitti kulkee sekoituksella sorapolkua ja asfalttia pohjalla. Reitti voi olla mutainen, vetinen, lehtien peittämä, luminen, sohjoinen tai muuten heikossa kunnossa. Mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoisia on reitin varrella tai paikat on erikseen merkitty.

Muistakaa, että tapahtuma järjestetään yleisillä teillä ja poluilla. Jotta tapahtumat voivat jatkossakin toimia, muistakaa antaa tietä muille ihmisille puistoissa. Se ei vaikuta aikaasi eikä estä saamasta ennätystäsi, mutta varmistaa kaikkien voivan jatkossakin nauttia tapahtumasta.

Kävele, lenkkeile, pyöräile tai käytä julkista liikennettä tapahtumaan osallistuessasi aina kun mahdollista. Jos joudut ajamaan, harkitse auton yhteiskäyttöä vähentääksesi ympäristövaikutuksiamme ja muita puiston käyttäjiä. Varo myös muita puiston käyttäjiä saapuessasi ja lähtiessäsi. Pysäköinti saattaa olla rajoitettua, joten yritä saapua ajoissa.

Reitin turvallisuus

Tokoinranta parkrun on hauska, ilmainen, vapaaehtoisten järjestämä kaikkia hyödyttävä tapahtuma. Haluamme tapahtumien olevan kaikille turvallinen ja pyydämme kaikki huomioon seuraavat asiat:

 • Ota huomioon puisto ja sen muut käyttäjät.
 • Alle 11-vuotiaiden lasten tulee olla vanhempien (käden ulottuvilla) koko lenkin ajan ja olla vanhemman, huoltajan tai vanhemman valitseman sopivan aikuisen seurassa.
 • Saavuthan paikalle jalkaisin, polkimella tai julkisilla kulkuneuvoilla, jos voit – ponnistelusi auttaa vähentämään vaikutustamme puistoon ja planeettaan.
 • Harkitse vapaaehtoistyötä auttamaan satunnaisesti - tämä tapahtuma selviää vain anteliaisuudestasi - käy vapaaehtoissivullamme saadaksesi lisätietoja.
 • Olethan varovainen teiden, katujen ja pysäköintialueiden lähellä – jotkut ajoneuvot menevät erittäin nopeasti. Älkää kerääntykö autojen luokse ja varokaa erityisesti jos teillä on lapsia. Jos saavut autolla tapahtumaan, aja varovasti vaikka olisit myöhässä!
 • Ole varovainen epätasaisilla alustoilla - on se ruohoa tai asvalttia. Varo pyöräilijöitä, muita osallistujia, kävelijöitä, lapsia, koiria, luontokappaleita, kulkuneuvoja, tietöitä, pudonneita oksia, betoniporsaita, merkkejä tai muita esteitä reitin varrella.
 • Varmista, että olet siinä kunnossa että pystyt kävelemään, hölkkäämään tai juoksemaan 5km (3,1 mailia).
 • Jos näet osallistujan, jolla on ongelmia, pysähdy auttamaan ja kutsua apua mahdollisimman pian.
 • Jos olet katsomassa, älä mene juoksijoiden reitille ja huolehdi mahdollisista mukanasi olevista lapsista ja koirista.
 • Lymen tauti on bakteeri-infektio, jonka tartunnan saaneet punkit levittävät ihmisiin. Harkitse itsesi suojelemista käyttämällä karkotteita parkrun -tapahtumissa ruoho- tai metsäalueilla. Katso lisätietoja osoitteesta lymediseaseuk.com.
 • Olet tervetullut osallistumaan yksi koira rinnallasi, aina käden ulottuvilla, lyhyellä, kädessä pidettävällä, ei-pidennyksellä. Katso myös tämä tukisivuston merkintä saadaksesi lisätietoja osallistumisesta koirien kanssa.

Toivottavasti näiden tietojen avulla Tokoinranta parkrun on hauska ja turvallinen kaikille.

Ikäluokitus

Kaikki parkrun tapahtumat käyttävät Ikäluokitusta, joka auttaa osallistujia vertaamaan omaa suoritusta muiden tuloksiin.

Ikäluokitus vertaa sinun aikaasi oman sukupuolen ja ikäryhmäsi maailmanennätysaikaan ja tuottaa luvun (prosentti). Tämän luvun avulla voit verrata omaa tulostasi muiden tuloksiin vaikka he olisivat eri ikäisiä tai vastakkaista sukupuolta - mitä korkeampi prosenttiluku, sitä parempi tulos. Lukuja voidaan verrata myös eri juoksumatkoihin - voit esimerkiksi verrata 5km aikaa maraton aikaan.

Lisätiedot löytyvät Tuki sivustolta.

Reittikartta

Reitin kuvaus / Course Description

Sinne ja takaisin. Reitin alusta vaihtelee asfaltin ja hiekan välillä. Reitti alkaa tasaisena, 300m jälkeen tulee ylämäki. Ylämäen päällä käännytään vasemmalla ja juostaan sillan yli. Alla on rautatie ja kaunis näkymä Helsingistä. Sillan jälkeen käännytään vasemmalle ja 50m myöhemmin alkaa alamäki joka johtaa Töölönlahdelle. Juostessa Töölönlahtia pitkin reitti vie sinut Alvar Aallon Finlandia talon ohi. Reitin kääntöpiste on Oopperatalon jälkeen jossa käännytään ympäri ja juostaan sama reitti takaisin maaliviivalle asti.

Out & back, varying surface gravel and asphalt. The start is flat for 300 meters and leads to an uphill, on top of the hill you turn left onto the bridge crossing the railway, with a beautiful view of the city centre. After the bridge, you turn left and 50m later a descent leading you into the Töölönlahti area. Running along the Töölönlahti Bay you pass the Alvar Aalto Finlandia house in white marble. The turnaround point is past the Opera House. Turn around at the top of Töölönlahti, run back and you’re at the finish line.

Dit och tillbaka. Rutten börjar platt, efter de första 300m kommer en backe. På backen, vänder man till vänster och springer över bron som leder över järnvägen. Efter bron, vänder man till vänster och 50m senare börjar en nedförsbacke som leder till Tölöviken. Rutten går längs med Tölöviken och förbi Finlandiahuset. Efter operahuset ligger ruttens vändpunkt. Vänd om och spring samma rutt tillbaka och du är vid mållinjen.

Palvelut / Facilities

Julkiset WC-tilat löytyy lähtöalueen läheltä, toki nämä ovat rajallisia.

There are public restrooms close by to the start area. However, these are limited.

Det finns offentliga toaletter nära startområdet. OBS, dessa är begränsade.

Tapahtuman aloituspiste / Location of start

Tapahtuma alkaa Tokoinranta.

The event starts at Tokoinranta.

Evenemanget börjar på Tokoinranta.

Saapuminen joukkoliikenteellä / Getting there by public transport

Metro, bussi ja ratikkapysäkin nimi on Hakaniemi. Hakaniementorilta kävelet länteen Eläintarhalahtia kohti.

The metro, bus and tram station is called Hakaniemi. From Hakaniemen Tori, walk west towards Eläintarhanlahti.

Metro, buss och spårvagnshållplatsen heter Hagnästorg. Gå västerut från Hagnästorg mot Djurgårdsviken.

Paikalle saapuminen jalkaisin / Getting there on foot

Paikalle pääseminen teitä pitkin / Getting there by road

Jos käytät GPSää, syötä osoitteeksi Säästöpankinranta, Helsinki. Ravintola Merimakasiini on lähellä lähtöaluetta.
Hakaniemen parkkihalli on erittäin lähellä, lauantaisin ensimmäinen tunti on 2€, sen jälkeen joka alkava tunti on 1,20€. Katu tasolla, parkkipaikat ovat erittäin rajallisia.

If you are using a satnav, please enter the address Säästöpankinranta, Helsinki. The restaurant Merimakasiiini is close to the start area.
There is a parking garage under the Hakaniemi square, on Saturdays the first hour is 2€, the following hours are €1.20/starting hour. Street level parking spaces are very limited.

Använder du GPS skall du slå in Sparbankskajen, Helsingfors. Restaurang Merimakasiini är nära startområdet.
Hagnäs parkeringshall är mycket nära startområdet, på lördagar är första timmen €2. Efter det, är varje påbörjade timme 1,20€. På gatunivå, är parkeringsplatserna väldigt begränsade.

Tapahtuman jälkeinen kahvittelu / Post Run Coffee

Joka viikko nautimme parkrunin jälkeiset kahvit paikassa: La Torrefazione, Hakaniemi - tule mukaan!

Every week we grab a post-parkrun coffee: La Torrefazione, Hakaniemi. Please come and join us!