Vääksyn kanava parkrun #13–16, tammikuu 2019

Olemme saaneet Vääksyn kanavan parkrunissa nauttia koko tammikuun ajan kauniista ulkoilusäästä. Lunta on riittänyt ja Asikkalan kunta on huolehtinut, että reitti on aina lauantai aamuisin ollut hyvässä kunnossa. Yhtään tapahtumaa emme ole pakkasen tai huonojen kelien vuoksi joutuneet  perumaan. Osallistujamäärät ovat tammikuussa vaihdelleet 32 osallistujasta 19.1. kirpeän pakkaspäivän 13 osallistujaan.

Tammikuu 19 K1

Suurin osa lauantai aamun liikkujista tulee oman kunnan alueelta. Turhaan ei Asikkala ole saanut Suomen liikkuvimman kunnan palkintoa vuonna 2018!  Erityisen iloisia olemme olleet Päivänsäteen aktiivisesta ryhmästä, joka lähes joka lauantai on lähtenyt mukaan.

Tammikuu 19 K2

Parkrunia järjestetään 20 maassa eri puolilla maailmaa. Vääksyn kauniit lumiset maisemat ja erityisesti villasukkajuoksijat ovat herättäneet kiinnostusta: Tanjasta ja Untosta tehtiin juttu pohjoismaiden parkrun newsletteriin. Talviset kelit jatkuvat vielä ja villasukkajuoksua kannattaa tulla kokeilemaan kauempaakin!

Tammikuu 19 K3

Parkruniin kuuluu turismi ja muutamaan otteeseen olemme saaneet kansainvälisiä vieraita kuntaamme. Tammikuussa tapahtumassa vieraili Tony Australiasta, joka kertoi juoksun jälkeen Kahvila Kardemummassa mielenkiintoisia tarinoita kotimaansa parkrunista.Tony on todellinen parkrun-turisti: Vääksyn kanavan parkrun oli 274 juoksu hänelle. Vääksystä matka jatkui Norjaan, jossa hän seuraavana lauantaina osallistui Trondheimin parkruniin.

Tammikuu 19 K4

Myös Uuno-patsas pääsi tammikuussa mukaan. Uuno pääsi seuraamaan koko perheen liikkumisen iloa, jossa jokainen liikkuu oman kunnon mukaan. Virallinen ajanotto mahdollistaa oman kunnon seurannan. Säännöllisyys ja yhdessä liikkuminen mukavassa seurassa toteutuvat parkrunissa loistavasti. Ei ole väliä käveleekö vai juokseeko, tärkeintä on, että lähtee liikkeelle!

Tammikuu 19 K6